Përgatiteni makinën tuaj për sitnën e pranverës: Këtu janë disa këshilla bazë

Më në fund dimrit i ka ardhur fundi, kështu që më në fund mund të shijojmë motin e saktë, por nuk duhet të harrojmë automjetet tona, por t’i përgatisim ato për pranverën. Në mënyrë që makinat të ruajnë funksionalitetin e tyre dhe të jenë të sigurta, profesionistët kanë disa këshilla për ta siguruar këtë.

 

 

Larja e plotë e makinave është gjëja e parë dhe ndoshta më e thjeshtë për t’u bërë pas periudhës së dimrit, por kjo vlen jo vetëm për pjesën e jashtme dhe të brendshme, por edhe për shasinë. Megjithëse shasia është e vështirë për t’u parë dhe kontrolluar ndërsa automjeti është në tokë, këtu ruhet pjesa më e madhe e kripës dhe elementëve të dëmshëm të dimrit. Prandaj, është e nevojshme të lani dhe pastroni automjetin sa më mirë që të jetë e mundur për të parandaluar ndryshkjen dhe akumulimin shtesë të papastërtive të padëshiruara.

 

 

Ruajtja e pastërtisë së ambienteve të brendshme nuk duhet të lidhet vetëm me stinët, por rekomandohet pastrimi i plotë pas dimrit. Megjithëse pjesa e brendshme duket e thatë, dyshemeja mund të jetë ende e lagur, mund të përmbajë gjithashtu papastërti që sillen në këpucë.

 

Seti i gomave dimërore duhet patjetër të hiqet nga automjeti në mënyrë që kushtet e ngrohta të motit të mos i shkatërrojnë më tej ato. Pas heqjes, rekomandohet të shënoni pozicionet në të cilat ishin në mënyrë që të mund të zëvendësohen dimrin e ardhshëm, dmth të vendosni pjesën e përparme përpara dhe anasjelltas pasi pjesa e përparme konsumohet më shpejt, dhe ndryshimi i pozicioneve të tyre do të sigurojë konsumim të barabartë të gomave. Rekomandohet gjithashtu pastrimi i gomave, duke përfshirë gurët e vendosur në modelin e shkallës, transmeton FrontOnline.

 

Gomat duhet të ruhen në një vend më të freskët dhe më të errët, dhe mënyra se si bëhet kjo varet nga fakti nëse ato janë lënë në grupin dimëror të rimave apo janë hequr. Nëse gomat ruhen pa buzë, vendosini ato drejt në dysheme në pozicionin që janë montuar në makinë.

 

 

Gomat që ruhen në buzë vendosen njëra mbi tjetrën dhe ndërmjet tyre mund të vendoset letra. Gjithashtu, ekziston një mënyrë tjetër për të ruajtur gomat në timon, dhe ajo është varja dhe varja. Mos harroni të kontrolloni konsumimin dhe vjetërsinë e gomave tuaja ose etiketën DOT. Gomat mund të përdoren deri në pesë vjet nëse nuk janë shumë të konsumuara.

 

Edhe pse disave mund t’i duket si një “gjakësi”, fshirëset janë jashtëzakonisht të rëndësishëm sepse ofrojnë shikueshmëri të përshtatshme përmes xhamit të përparmë. Fshirëset vuajnë edhe gjatë dimrit, ndaj është mirë t’i ndërroni çdo vit. Fshirësit e përdorur nuk do të jenë në gjendje të heqin siç duhet shiun dhe papastërtitë nga xhami i përparmë. gjë që do të zvogëlojë dukshmërinë dhe në këtë mënyrë sigurinë në komunikacion.

 

Kontrolloni baterinë pas dimrit, sepse është një nga komponentët që vuan dhe vuan veçanërisht gjatë dimrit. Temperaturat e ulëta e zbrazin më shpejt, ndaj duhet të kontrollohet dhe të zëvendësohet nëse është e nevojshme. Bateria mesatare ndryshon pas katër vjetësh.

 

Mos harroni të kontrolloni gjendjen e lëngjeve në makinë. Lëngu i fshirëses kullon shpejt dhe duhet të rimbushet. Vaji i motorit gjithashtu duhet të kontrollohet rregullisht pasi mbron motorin nga konsumimi dhe prishja, prandaj është thelbësore ta ndërroni rregullisht dhe ta mbani në një nivel adekuat në mënyrë që të gjitha pjesët e tij të vazhdojnë të funksionojnë në mënyrë optimale.

 

Po aq i rëndësishëm është vaji i frenave, i cili transmeton presionin e këmbës në pedale dhe më pas në sistemin e frenimit. Nëse vaji i frenave mungon, do të kërkohet më shumë kohë dhe përpjekje për të ndaluar automjetin. Mosfunksionimi i sistemit të frenimit është një fatkeqësi në njoftim, prandaj është e rëndësishme të sigurohet korrektësia e të gjithë elementëve të tij.

 

Kur bëhet fjalë për motorin, është patjetër e nevojshme të inspektohen rripat, zorrët dhe filtrat e ajrit. Nëse rripat ose zorrët janë plasaritur ose dëmtuar në ndonjë mënyrë. ju duhet t’i zëvendësoni sepse përndryshe dëmi dhe kostot mund të jenë shumë më të larta.

 

Filtrat e ajrit duhet të jenë të pastër dhe kondicioneri korrekt dhe i karikuar për të qenë gati për temperaturat e larta të verës.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img