SHKODËR, RRITJA E PENSIONIT QYTETARËT: QESHARAKE, NJË MASHTRIM…”

Dhjetëra të moshuar janë vënë në radhë në pikat postare për të tërhequr pensionet por edhe mbështetjen sociale prej 3 mijë lekësh që ka filluar të shpërndahet këtë të premte.

 

Të pyetur nga Star Plus tregojnë se si shkak I pensioneve të vogla, nuk përfitojnë më shumë se 300 apo 400 lekë të reja më shumë, para të cilat nuk mjaftojnë për të mbuluar shpenzimet më të vogla në këtë periudhë krize.

 

Rritjen e pensioneve me 3.3% pensionistët në Shkodër e quajnë qesharake, pasi me 3 mijë lekë më shumë nuk mund të plotësojnë nevojat për ushqim, ilace, apo të paguajnë faturat e ujit apo energjise elektrike në një kohë kur çmimet kanë kapur majat dhe abuzimet nga bizneset bëhen hapur fare.

 

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img