DUKAGJINASIT QE NA “PRISHEN “ QYTETARINË!!

Artisti multidimensional Frederik Ndoci njihet për zërin e tij të magjishëm por gjithashtu në aktrim etj.

Ai gjithashtu njihet si një person që i thotë troç atë çfarë mendon dhe pa u druajtur aspak nga asgjë dhe kjo jo pak here ka bërë që të sjellë në vëmendje çështje dhe tematika të ndryshme që duhen pasur vëmendje ndaj tyre.

Sefundmi Rriku siç te gjithë shkodranet e njohin me anë të një statusi në rrjetet sociale ka listuar emrat e të gjithë “Dukagjinasve qe na prishen qytetarinë”.

 

1. MARTIN CAMAJ Nderi Kombit
2. Mehmet Shependi Nderi Kombit
3. Prof Kole Prela Nderi Kombit
4. Lin Delia Nderi Kombit
5. Tinka Kurti Nderi Kombit

6. Ndreke Luca Urdhri Gjergj Kastrioti
MJESHTËR TE MËDHENJ te dekoruar
7. Frederik Rreshpja poeti dimennsional i shekullit.
8. Lin Shllaku

9. Frederik Ndoci mjeshter i madh me motivacion multi artist aktor kompozitor instrumentist kangtar internacional (14 tituj ne Grammy Awards ne 2007, poet piktor dhe esseist.
10. Zef Gjoni

11. Dede Bregu
MJESHTËR TE MËDHENJ te pa dekoruar nga post komunizmi!
12. Pjeter Gjoka Artist i popullit
13. Lec Shllaku Artist i Popullit
14. Zef Shoshi Piktor i Merituar
15. Gauljem Radoja Artist i Merituar
16. Dod Tahiri Mjeshtër i Merituar
17. Pal Mirashi Mjeshtër i Merituar
18. Preke Gjeloshi Mjeshtër Sporti

19. Luigj Shala Mjeshtër i Merituar
20. Mirash Vuksani Mjeshtër i Merituar
21. Simon Deda Mjeshtër i Merituar
22. Renato Radoja Mjeshtër i Merituar
23. Agustin Kola Mjeshtër i Merituar
24. Shaqe Nika Mjeshtëre e Sporti
25. Pina Thani Mjeshtëre e Merituar
26. Vera Bregu Mjeshtëre e Merituar Kampione Evropës

27. Ndoc Çokaj Mjeshtër i Merituar
28. Ndue Njemza Mjeshtër i Merituar i (Treti ne bote ne mundje ne Atalantë
MJESHTRA PA AS NJE TITULL
29. Zef Jubani Pararendës i Rilindjes
30. Zef Hile Gega Themeluesi i komedisë shkodrane
31. Ndoc Hile Temali Komik i aventurave te mëdha gazmore

32. Ndoc Martin Camaj Piktor kalibrit evropian i pari shqiptare qe hyri ne Luver
33. Ernest Koliqi princi proze sonë moderne
34. Benardin Palaj Bleta e visareve kombëtare
35. At Gjon Shllaku filozof dhe Martir i kishës
36. Zef Mala Babai i Social demokracisë shqiptare, pionier i ideve komuniste.
37. Dom Ndoc Nikaj, historian shkrimtar e dhe botues i shquar shqiptarë
38. Lazer Shantoja Demosteni i harruar shqiptare
39. Mikel Koliqi Kardinal i pare shqiptare

40. At Çipriam Nika Ish Ministër Provincial Martir i Kishës
41. Gjon Shllaku helenisti i shquar shqiptar
42. Gac Çuni Kompozitor i ëndrrave te vrara
43. Shtjefen Palushi Strateg i vjetër i karikaturës dhe i barcalerave dhe i batutave satirike
44. Prof Mark Krasniqi Akademik
45. Viaktor Bruçeti mjesher i madh aktor i shquar
46. Katrina Biga drenushe e humorit

47. Armir Grima Legjenda Portës shkodrane
48. At Danjel Gjepa Zëri me dëgjuar i mërgatës shqiptare Evrope
49. Marie Shllaku Martire per lirinë e Kosovës
50. Kushe Micja Mësuesja e pare arsimit shqip ne Shkodër
51. Kole Gurashi fuçia e vjetër e këngës dhe e ahengut shkodran.
52. At Gege Lumaj vigan i qëndresës per fe
53. At At Frano Kiri Martir i kishës

54. At Pjeter Meshkalla i shume përndrituri i Kishës sonë martire
55. At Prek Ndrevashaj Themeluesi Kishës Katolike shqiptare Michigan
56. Profesor Mehill Marku Drejtor i Gjuhës shqipe në Institutin Ushtrisë Amerikane
57. Paulin Sekuj Regjisor pare estradës shkodrane
58. Gjergj Lacaj dashnor i këngës

59. Rita Ndoci këngëtare dhe humoriste e mirënjohur
60. Ndora Deda volejbolliste e shekullit
61. Hile Staka kampion i shquar i futbollit shkodrane i viteve tridhjetë
62. Mark Vata përbindëshi Sambos
63. Nikoll Gjergji Mjeshtri i pa fat

64. Nikolin Thana Traktori mesfushës
65. Zef Temali dora e arte gdhendjeve te pa përsëritshme
66. Ndue Deda Aktor shume dimensional i skenës shkodrane
67. Edmond Mëhilli Regjisor i mirënjohur.
68.Violeta Deda Pali aktore
69. Robert Radoja.
70.Landa (Juli) Ndoci

71. Gjok Vata
72.Drande Xhai mjeshtre e madhe
73.Rita Gjeka mjeshtre e madhe.
74.Landi Shala Mjeshtre e madhe
75.Mhill Çuni
76.Agostin Mhilli mjeshter i madh
77.Mhill Marku poet shkrimtar ne Amerik.
(Meqenese edhe Dushmani kufi mes Shllak e Dukagjin qenka mbrenda rrafshit po fus edhe do artista si
78.Zef Deda Mjeshter i madh dhe artist i merituem.
79.Paulin Selimi shkrimtar satirist
80.George Pali Piktor gjigand internacional
Etjer e te tjer.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img