HYRJELAJMELIFESTYLEBëni kujdes dhe ruhuni nga këto shenja, ja çfarë duan t’iu tregojnë...

Bëni kujdes dhe ruhuni nga këto shenja, ja çfarë duan t’iu tregojnë…

1-Probleme me lëkurën:

Disa nga llojet e infeksioneve parazitare japin shenja në lëkurë. Ato çojnë në reaksione alergjike si gunga të kuqe, ekzemë, skuqje, ënjtje, kruarje të lëkurës etj.

2-Lodhje kronike:

Thuajse gjithmonë infeksionet parazitare shoqërohen me lodhje kronike. Natyrisht që kjo shenjë duhet të shoqërohet edhe me simptoma të tjera që do t’i përmendim më poshtë.

3-Luhatje të peshës:

Sipas hulumtimit të dr Penn State, infeksionet parazitare ndikojnë ndjeshëm në normën metabolike. Shpesh infeksionet parazitare ju çojnë në shtim në peshë.

4-Vështirësi në tretje:

Infeksionet parazitare shkaktojnë irritim të zorrëve, irritim të stomakut, vështirësi në tretje, dhimbje barku, krimba zorrësh, ndjesi gazrash në bark etj.

5-Anemia:

Sipas një studimi të kryer nga Healthline, u gjet se një përqindje shumë e lartë e personave që vuajnë nga anemia ishin të prekur nga infeksionet parazitare.

TE TJERA

spot_img