HYRJELAJMESOCIALEVirusi që po prek fëmijët/ Është përhapur në çerdhe dhe kopshte, quhet...

Virusi që po prek fëmijët/ Është përhapur në çerdhe dhe kopshte, quhet Koksaki

Virusi koksaki është përhapur shumë në çerdhe dhe kopshte ndaj edukatorët duhet të bëjnë kujdes kur shikojnë fëmijë me puçra në fytyrë, në mënyrë që ti kërkojnë prindërve t’i izolojnë pasi ky virusi transmetohet shumë nga një fëmijë tek tjetri.

Virusi koksaki mund të ngatërrohet edhe me lijen e dhenve dhe shpesh prindërit e ngatërrojnë dhe me stomatitin e gojës ndaj duhet që fëmija të dërgohet menjëherë tek mjeku pediatër dhe te njoftohet cerdhja apo kopshti në mënyrë që të merren masa për të mbrojtur fëmijët e tjerë.

Virusi kakaski është përhapur edhe në qytete të tjera.

Marrë nga Top Channel

TE TJERA

spot_img