HYRJELAJMEKRONIKËVdekja e ish-partnerit të saj, dëshmitarja Adelina Ismaili bashkë me motrat e...

Vdekja e ish-partnerit të saj, dëshmitarja Adelina Ismaili bashkë me motrat e saj nuk paraqiten në …

Në gjykimin që po zhvillohet ndaj Enver Sakiraqës, i akuzuar për nxitje të vdekjes së Triumf Rizës, në seancën e së hënës ka munguar dëshmitarja Adelina Ismaili së bashku me motrat e saj, Zanfina dhe Ema Ismaili.

Kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Agim Kuçi ka njoftuar se dëshmitaret Adelina, Zanfina dhe Ema Ismaili mungesën e tyre e kanë arsyetuar me një parashtresë, përmes mbrojtësit të tyre, avokatit Alban Makolli, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Mungesën e dëshmitareve e ka arsyetuar avokati i tyre Alban Makolli me parashtresën e datës 13.10.2021, me arsyetimin se të njëjtat nuk kanë për çfarë të deklarohen dhe mbesin në tërësi pranë deklaratave të dhëna më parë”, ka thënë gjykatësi Kuçi.

Sipas tij, avokati Makolli në këtë parashtresë kishte deklaruar se nëse gjykata vlerëson se tri dëshmitaret duhet të prezantojnë në seancë përkundër vullnetit të tyre, atëherë të njëjtat do të respektojnë vullnetin e gjykatës.

Lidhur me mungesën e dëshmitareve, prokurori special Haki Gecaj ka thënë se ato nuk i janë përgjigjur ftesës së gjykatës, prandaj sipas tij ato duhet të thirren prapë për shkak se çështja është në rigjykim dhe është një trup i ri gjykues.

Por propozimin e prokurorit Gecaj e ka kundërshtuar mbrojtësja e të akuzuarit Sekiraqa, avokatja Kosovare Kelmendi, e cila ka thënë se sipas parashtresës së avokatit Alban Makolli dëshmitaret nuk i kanë pranuar ftesat e gjykatës.

Ajo ka propozuar që deklaratat e tyre të lexohen, pasi sipas avokates Kelmendi secila prej tyre i ka nga pesë deklarata për periudhën 10 vjeçare dhe sipas saj, të njëjtat nuk kanë çfarë të shtojnë.

Trupi gjykues i udhëhequr nga gjykatësi Agim Kuci ka aprovuar propozimin e prokurorit special, që për seancën e radhës të ftohen përsëri dëshmitaret Adelina, Zanfina dhe Emai Ismaili.

Seancat e radhës pritet të mbahen më 19 dhe 25 janar 2022, në ora 09:30.

TE TJERA

spot_img