HYRJELAJMEBOTAE PABESUESHME, SI MUND TE NDODHTE...? PËR 30 VJET STAFI I SPITALIT...

E PABESUESHME, SI MUND TE NDODHTE…? PËR 30 VJET STAFI I SPITALIT PIU UJIN E TUALETIT PA E DITUR

Mund të duket e pabesueshme por një spital japonez ka përdorur për 30 vite gabimisht ujin e tualetit për të pirë.

Sipas Yomiuri Shimbunit, Universiteti i i Osakës në Japoni njoftoi më 20 tetor se disa nga gypat e ujit të rubinetit në spitalin që është pjesë e departamentit mjekësor të këtij institucioni ishin kyçur gabimisht, duke bërë që gypat e ujit të pijshëm të lidhen me ato të nevojtoreve.

Ky spital ishte ndërtuar më 1993, dhe gabimi me lidhjen e gypave të ujit kishte zgjatur gati 30 vjet.

Gjatë kësaj periudhe, punëtorët e kësaj klinike dhe pacientët e kishin përdorur ujin e tualetit për të pirë dhe për të larë duart.

Spitali e zbuloi këtë problem gjatë një inspektimi kur po e bënte një ndërtesë të re të diagnostifikimeve dhe trajtimeve mjekësore.

TE TJERA

spot_img