HYRJELAJMEHISTORIMe 4 nëntor 1990, Mesha e Shkodrës që shënoi fillimin e rënies...

Me 4 nëntor 1990, Mesha e Shkodrës që shënoi fillimin e rënies së sistemit të atëhershëm

Mesha e pare 4 nëntor 1990
“Prifti shkodran dom Simon Jubani, qe ndërgjegjja e Kishës katolike dhe e shoqërisë shqiptare pas rënies së regjimit Me 4 nëntor 1990, Mesha e Shkodrës që shënoi fillimin e rënies së sistemit të atëhershëm.

Është një nga njerëzit e meshtarët katolikë shqiptarë që ka vuajtur tërë jetën në burgjet e atëhershme duke qëndruar besnikërisht e heroikisht torturave të tmerrshme, të ushtruara nga regjimi i atëhershëm ndaj të gjithë atyre njerëzve e qytetarëve që nuk mohonin vlerat shpirtërore, kulturore dhe identitetin kombëtar as para dënimeve, persekutimeve e vrasjeve.

Kështu mund të pohojmë se pikërisht kremtimi i Meshës së parë, që kur regjimi i atëhershëm ateist e ndaloi lirinë fetare, ushtrimin e kremtimin e riteve liturgjike dhe mbylli Tempujt e Zotit në Shqipëri, kremtuar nga dom Simon Jubani më 4 nëntor 1990, në varreza të Rrmajit,

qe shprehje e asaj fuqie shpirtërore Hyjnore e njerëzore që diktatura atëhershme nuk arriti kurrë ta çrrënjoste nga zemra e nga shpirti i shqiptarëve besimtarë”.

 

 

Ju ftojmë të ndiqni një video te varrezave te Rrmajit

TE TJERA

spot_img