HYRJELAJMEBOTAJa sa kushton një orë pune në Zvicër, shqiptarët e ëndrrojnë të...

Ja sa kushton një orë pune në Zvicër, shqiptarët e ëndrrojnë të paguhen kaq shumë

Dihet se shqiptarët paguhen shumë pak për punën gjë bëjnë. Kurse pagesat në Zvicër janë aq të larta, saqë një shpiqtar e ëndrron të paguhet aq shumë.

Dega e financave dhe e sigurimeve në Zvicër ka publikuar se në vitin 2018, një orë pune atje ka kushtuar 93.20 franga.

Mesararja e përgjitshme e një ore pune në Zvicër është rreth 80 franga. Ndërsa hoteleria radhitet mjaft poshtë nën këtë mesatare. Kështu, një orë punë atje kushton rreth 38 franga, sipas BFS, përcjell.

Ofrimi i shërbimeve të tjera ekonomike, i cili përfshin, mes të tjerash, ndërmjetësimin e punëtorëve, është gjithashtu nën mesatare, me një kosto prej rreth 48 frangash.

Pagat e ulëta janë arsyeja kryesore që po i shtynë shumicën e shqiptarëve, që të largohen nga vendi i tyre.

TE TJERA

spot_img