HYRJELAJMEARGËTIMNjë problem i thjeshtë matematikor provokoi një debat të nxehtë: A e...

Një problem i thjeshtë matematikor provokoi një debat të nxehtë: A e dini se si ta zgjidhni?

Për të llogaritur, ju vetëm duhet t’i njihni rregullat themelore të aritmetikës, por këto enigma ende provokojnë debate të nxehta

Një detyrë shumë e thjeshtë matematikore u publikua në faqen e Guzzles Puzzles, e cila shkaktoi një diskutim të nxehtë në rrjetet sociale, vetëm sepse njerëzit nuk ndiqnin rregullat më themelore të llogaritjes.

Detyrat e këtilla shpesh bëhen virale në mediat sociale dhe grindjet lindin rregullisht rreth tyre.

Provoni ta zgjidhni këtë detyrë dhe zgjidhjen mund ta shihni në videon më poshtë:

Për të zgjidhur këtë problem është e nevojshme vetëm të ndiqni përparësitë e funksioneve aritmetike.

Rregulli bazë për llogaritjen e çdo shprehje aritmetike është BODMAS, përkatësisht Brackets (kllapa), Rendi, (Potencat) Divisioni dhe Multiplikacioni) (pjesëtimi dhe shumëzimi – i njëjti prioritet) dhe Addition dhe Subtracktion (mbledhje dhe zbritje – gjithashtu i njëjti prioritet).

TE TJERA

spot_img