A e dini si ka lindur shprehja “edhe muret kanë veshë”? S’do ta besoni historinë

212

Që nga kohët e lashta, mbrojtja e një vendi kundër pushtuesve ishin kryesisht muret që e rrethonin atë. Kur një ndër inxhinierët më të njohur, Narsis u burgos në Akrokorinth, propozoi një plan kështjelle.

Ndërtimi zgjati një vit dhe kur përfundoi, me të vërtetë doli të ishte e padepërtueshme. Në muret e kalasë, Narsis bëri një risi të mahnitshme për kohën e tij.

Në disa vende, ai vendosi disa tuba argjile të fshehta, të cilët arrinin, pa u parë, deri në bodrumet, të cilat përdoreshin për burgjet.

Pra, kur dikush ishte në muret e kullës, nga atje lart mund të dëgjohej nga brenda tubave, çfarë po flisnin të burgosurit. Ishte lloj “mikrofoni” i kohës së tij.

Lexo edhe:   12 Veprimet shumë intime që i bëjnë vetëm çiftet e dashuruara