E gjeni dot si quhet fruti ne kete foto? Nëse doni të bëheni të pasur

209

Vjeshta eshte stina e frutave, te shumellojshme dhe cilesore, ca te dukura tani ne treg, ndoshta dhe jo ne kohe se njihen per fruta dimerore.

Ndonje fruti te kesaj periudhe i kemi harruar edhe emrin, ca me shume shijen, se sa shfaqen dhe nuk bien ne shesh.

Sa duken ne treg apo ne udhe nga ambulantet ta bejne me sy e sikur te thone:” Po mua me keni harruar?”

Keto jane nga frutat dimerore qe fshataret i nxjerrin me shpejt ne treg dhe te papjekura mire, shoqeruar me shprehjen e tyre te zakonshme e ” ngushelluese” Leji ne diell apo ne hije se piqen vete, po deshe mbaji dhe ne frigorifer qe te mos prishen e te rrine te fresketa!”

Jane fruta te dimrit qe shiten ne fund vjeshte, si fruti ne foto qe i kemi harruar emrin e duam qe te tregoni si e quani ne fshatin, krahinen apo qytetin tuaj.

E “vodhem” nga faqja e mikut te faqes tone gjirokastritit Namik Brahimi me deshiren per bashkepunim dhe kembim fotosh e diçiturash.

Lexo edhe:   LUKË KAÇAJ GUXOI ME I RA LAHUTËS