Ushqimet që fëmijët tuaj nuk duhet të konsumojnë asnjëherë

136

Ushqimet për fëmijë janë ato të cilat duhet të zgjidhen me shumë kujdes.

Ekspertët shprehen se fëmijët nuk duhen mësuar me ushqime të shpejta dhe të paketuara, prandaj i duhet kushtuar vëmendje të ushqyerit të fëmijës, në mënyrë që ata të jenë më të shëndetshëm dhe të zhvillohen aktivitetet e tyre njohëse. Më poshtë, janë renditur disa nga ushqimet më të pashëndetshme që fëmijët nuk duhet të konsumojnë.

Kokoshkat në mikrovalë: Ndonëse mund të jenë të preferuarat e fëmijëve, ky ushqim mund të jetë një OMGJ, pasi misri në mikrovalë bën që konservuesit e dëmshëm nga paketimi të kalojnë në misër.

Hamburger: është një nga shkaqet më të mëdha të mbipeshës. Kola dhe patatet e skuqura të shoqëruara me të ndikojnë gjithashtu. Për ta mbajtur mishin e freskët për një kohë të gjatë, përdoren një numër substancash të dëmshme. Prandaj, hamburgerët janë të rrezikshëm për shëndetin e njeriut.

Patatet e skuqura: Për shkak se skuqen në temperaturë të lartë, brenda tyre formohet substanca “akrilamid”. Kur kjo substancë konsumohet për një kohë të gjatë, shkakton dëme serioze. Në veçanti, është e dobishme për fëmijët dhe gratë shtatzëna të konsumojnë pak patate të skuqura, pasi përveç kësaj ata kanë një indeks të lartë glicemik.

Mishi i përpunuar: Mishi i përpunuar me përmbajtje të lartë nitrati shkakton rrezik të lartë të kancerit.

Salmon i përpunuar: Në vendet e Lindjes së Largët ku mishi i tymosur konsumohet shumë, shkalla e kancerit të stomakut është shumë e lartë.

Sheqeri i bardhë, mielli i bardhë dhe produktet e tij: Këto ushqime, të cilat bëjnë që sheqeri në gjak të rritet papritur, shkaktojnë rënie të menjëhershme të sheqerit në gjak pas konsumimit. Si rezultat, insulina e lëshuar nga pankreasi prish ekuilibrin dhe shkakton rezistencën e insulinës si hapin e parë dhe më pas diabetin.

Lexo edhe:   U mërzit me burrin pas 3 muajsh martesë… këshilla që lexoi në internet i dha rezultatin e papritur!

Hot dog: Përveçse përmban miell të bardhë dhe rrit nivelin e sheqerit në gjak, ai gjithashtu rrit rrezikun e kancerogjenëve falë suxhukut që përmban nitrat.

Turshi: Aktiviteti prebiotik i turshive tona shtëpiake, të cilat ne i përgatisim me metoda tradicionale, është mjaft i lartë. Sidoqoftë, turshitë janë shumë të kripura, duke ndikuar tek veshkat dhe nëse konsumohen shpesh për një kohë të gjatë, ato mund të shkaktojnë presion të lartë të gjakut.

Haribo: Është e nevojshme t’i mbani fëmijët larg këtyre produkteve, të cilat nuk dihen saktësisht se çfarë përmbajnë. Përveç kësaj, ngjyrat e ushqimit janë shumë të dëmshme për shëndetin.