Vaksinim me “dorë të hekurt”, 3.000 mjekë pushohen nga puna!

98

3.000 punonjës shëndetësie në Francë janë pezulluar nga puna për shkak se nuk ishin vaksinuar kundër Covid 19.

Qeveria franceze e bëri të detyrueshëm një ditë më parë vaksinimin për punonjësit e sektorit të shëndetësisë dhe ata të azileve të të moshuarve. Gati 450 e të pezulluarve janë në qytetin e Nice. Një prej tyre, Thierry Paysant ngriti një tendë përpara kishës së Saint-Pons e hyri në grevë urie. “Nuk jam kundër vaksinës në vetvete”, tha ai për mediat vendase.

“Por t`i detyrosh njerëzit ta bëjnë sepse në të kundërt do të humbasin vendin e punës, kjo është e vështirë për t`u gëlltitur, sepse është dicka që imponohet në mënyrë të dhunshme”.

Vaksinimi i detyrueshëm për punonjësit e spitaleve dhe të shtëpive të të moshuarve, për klinikat e mjekëve dhe farmacitë, për zjarrfikësit dhe madje edhe për studentët e mjekësisë po shkakton protesta dhe stres të përsëritur në ekipet tashmë të pakta të stafit në klinika.

Nga mesi i tetorit, 2.7 milionë punonjësit në grupet e prekura profesionale duhet të dëshmojnë se janë vaksinuar plotësisht. Por spitalet franceze po veprojnë me shpejtësi. Në Lyon, për shembull, të gjithë punonjësit e spitalit që nuk janë vaksinuar marrin një mesazh me tekst kujtues në telefonin e tyre celular – përfshirë një rezervim preferencial në një qendër vaksinimi.

Lexo edhe:   Vendi qe ofron 18 mije dollar te beheni shtetas rezident