Greqia paralajmëron ashpërsim masash kufizuese për parandalimin e koronavirusit

94

Greqia thotë se do të ashpërsojë edhe më tej masat kufizuese nëse do të vërehet rritje e mëtejshme rasteve me Covid.

Mes masave të paralajmëruara janë mbyllja e shkollave, rikthimi i ndalimit të lëvizjes mes prefekturave të vendit dhe mbyllja total e kufirit për qarkullimin e pasagjerëve me vendet me rrezikshmëri të lartë infeksioni.

Zv.ministrja e Shëndetësisë, Mina Gaga deklaroi se aty ku do të vihet re përhapje masive e virusit do të merret menjëherë masa.

“Ne fillojmë me masa shumë të kujdesshme. Ne do të monitorojmë. Protokolli është i rreptë. Nëse ka një shpërthim, shkolla do të mbyllet”, tha ajo.