RRITJA E RASTEVE TË REJA DHE FLUKSI I MADH I PACIENTËVE, HAPET ‘COVID 3’, NË GADISHMËRI EDHE SPITALET RAJONALE

Nisur nga vala e re e infektimeve dhe për pasojë fluksi në rritje i pacientëve në spitalin infektiv,

ministria e Shendetesise ka aktivizuar planin për përballimin e situatës duke hapur sot spitalin ‘Covid 3’ në mbështetje të spitalit infektiv.

Burime për ‘BalkanWeb’ bëjnë me dije se fillimisht është hapur pavioni i parë prej 40 shtretërish ndërsa mësohet se kapacitetet e ketij spitali jane 150 shtretër.

Po ashtu ministria e Shëndetësisë do të vendosë në dispozicion edhe spitalin ‘Covid 4’ në rast nevoje si dhe do të aktivizohet edhe skenari i spitaleve rajonale.

TE TJERA