8 fëmijë janë shtruar si pasojë e variantit Delta, Mira Rakacolli zbulon se gjëndja e tyre është…

234

Ministria e Shëndetësisë mbledhi sot Komitetin Teknik të Ekspertëve për të na zbuluar situatën e virusit në vend.

Javët e fundit, si pasojë e variantit Delta, janë shtuar rastet e infektimit dhe tashmë janë prekur të rinjtë dhe fëmijët. Me marrjen e masave të reja anticovid, Mira Rakacolli gjithashtu përditësoi situatën në infektiv ku janë shtruar 8 fëmijë.

Fatmirësisht ajo nuk dha lajme alarmuese rreth tyre. Ndër të tjera ajo tha:

“Ka një shtim të numrit të rasteve të fëmijëve, por fëmijët nuk janë rëndë. Janë vetëm 8 fëmije në spital dhe nuk janë në gjendje të rëndë, kanë një klinikë më të lehtë sesa dimrin e kaluar. Nuk vihen re komplikacione.”- tha Rakacolli.