Gushti mbyllet me mot të paqëndrueshëm, por ja çfarë do ndodhë në shtator…

142

Më në fund Shqipëria ka lënë pas valën e nxehtë afrikane me temperaturat ekstreme.

Sipas sinoptikanëve muaji Gushti do të mbyllet me mot të paqëndrueshëm, reshje shiu, dhe rënie të vlerave termike, duke i paraprirë edhe ardhjes së Vjeshtës.

Temperaturat këtë fund Gushti do të kapin një maksimum vlerash deri në 29 apo 30 gradë Celsius.

Megjithatë java e parë e Shtatorit do të sjellë rritje të tyre, por jo më shumë se sa 34 gradë Celsius.

Sipas sinoptikanëve, kjo Verë klasifikohet si një nga 3 më të nxehtat që ka përjetuar vendi ynë. Vlera më e lartë u shënua në Kuçovë me 43.6 gradë Celsius.