“Në këtë botë të trazuar, njerëzit kanë nevojë për…”, Gramoz Ruçi del me…

182

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi, ka përshëndetur sot pelegrinët,

të cilët po marshojnë drejt Malit të shenjtë të Tomorrit, për të kremtuar festën e Abaz Aliut. Në urimin e tij Ruçi thekson se gëzimi e paqja duhet të jenë kundër hidhërimit e konflikteve.

“Përshëndes dhe uroj sot qindra-mijra pelegrinë, besimtarë bektashinj, të cilët prej disa ditësh po ngjiten në Malin e Shenjtë të Tomorit.

Pelegrinazhi është një marshim besimi, përkushtimi, dashurie e sakrifice. Jo vetëm për bektashinjtë, por për të gjithë besimtarët, për të gjithë shqiptarët.