Kur ai vjen për dore me mamin në dasmë, çfarë do bënin nuset shqiptare?

356

Nga një foto e vjetër, portret familjar dasme, morëm shkas që të hapim një diskutim në ‘Revistawho.com’ mbi nuset dhe vjehrrat.

 

Në foto shfaqet, nusja me dhëndrin e krah tyre nënat përkatëse, ama nëna e dhëndrit e ka kapur prej dore të birin. Kaq gjë u interpretua nga shumë vajza e gra shqiptare si një ‘akt lufte’ prej vjehrrës, e ato u shprehën se do ndaheshin, ose do luftonin për bashkëshortin e tyre.

 

Ka ama dhe nga ato që nuk e prishin terezinë prej këtij veprimi. E ca të tjera që nuk e gjykojnë aspak, por me dëshirë dhe qejf e pranojnë dashurinë që ka nëna për birin.

 

Diskutimi i lidhjes së fortë të nënave me djemtë, e dashurisë së tyre apo afrimitetit e xhelozisë që lind kur djali martohet ose një grua tjetër hyn në jetën e tij, është një diskutim aq i vjetër sa vetë njerëzimi, ndaj secili zgjedh anën e tij.

 

Disa prej komenteve po i ndajmë me ju nëpërmjet fotosh…