Nuk janë 3 mijë? Biznesmeni afgan jep shifrën e madhe: Ja sa emigrantë do presë Shqipëria

183
Foto Cecilia Fabiano/ LaPresse 19 Agosto 2021 Roma (Italia) Cronaca : Continuano gli sbarchi dall’Afghanistan tramite ponte aereo militare Nella Foto :Hamed Ahmadi - il fratello di Zahra Ahmadi Photo Cecilia Fabiano/ LaPresse August 19 , 2021 Roma (Italy) News : Landings from Afghanistan continue via military airlift In the Pic :Hamed Ahmadi - the brother of Zahra Ahmadi

Shqipëria do të presë 20 mijë afganë. të paktën kështu thotë biznesmeni me origjinë afgane, Hamed Ahmadi, themelues i zinxhirit “Orient Experience” në Venecia.

Teksa ndodhej në aeroportin e “Fiumicinos”, ku priti të motrën, ai tha se Shqipëria do të presë 20 mijë afganë, shumë më tepër se ç’është deklaruar nga vetë kryeministri Edi Rama.

Sot Kreu i Qeverisë tha për mediat italiane dhe për BBC se në Shqipëri do të vijnë 3 mijë emigrant, jo 20 mijë.

“Shqipëria, një vend me 2 milionë banorë, ka lëshuar viza speciale për 20 mijë persona. Le të mendojmë se çfarë mund të bëhet për njerëzit e mi. Zahra është vetëm fillimi. Por ajo është vetëm një person, të mos harrojmë se ka shumë njerëz të tjerë atje,” – tha Ahmad, shkruan Corriere.