Skandal ne Rinasi! Nuk njihet testi i qendrave shëndetësore public, detyron udhëtarët të bëjnë tampon me pagesë te klinika private

323

Dhjetëra udhëtarë janë të detyruar të mbajnë radhë dhe të presin për të kryer një tampon të Covid-19, me pagesë. Pamjet e publikuara nga Syri.net tregojnë uhdëtarët e vënë në radhë.

Kjo situatë është krijuar pasi ‘rapid test’ apo ‘testi i shpejtë’ që bëhet në qendrat shëndetësore publike, nuk njihet nga policia në aeroportin e Rinasit.

Për këtë arsye pasagjerët detyrohen që të shkojnë të bëjnë tamponin në një klinikë private që ndodhet 10 minuta larg aeroportit.

Në dispozicion të pasagjerëve është vënë edhe një furgon i klinikës që i pret jashtë aeroportit, por kjo situatë shkakton vonesa.