HYRJELAJMELIFESTYLEGjërat më të rrezikshme në kuzhinën tuaj që nuk i keni ditur

Gjërat më të rrezikshme në kuzhinën tuaj që nuk i keni ditur

1-Kontejnerë plastikë për ruajtjen e ushqimit

Për ta bërë plastikën fleksibël, disa prodhues shtojnë kimikate të veçanta, të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore. Ne jemi shumë të sigurt që ju nuk i doni këto kimikate në ushqimin tuaj ose në trupin tuaj.

2-Thikat

Thikat tuaja duhet të qëndrojnë gjithmonë të mprehta. Nëse ato nuk janë mjaft të mprehta, ato mund të rrëshqasin kur përpiqeni të prisni diçka, duke dëmtuar duart tuaja ose pjesë të tjera të trupit.

3.Sfungjerët

Sfungjeri mesatar i kuzhinës rrit bakteret shumë shpejt. Shpëlarja e tij nuk parandalon shumëzimin e patogjenëve të dëmshëm. Për të vrarë bakteret, mund të përdorni mikrovalë sfungjerin e lagur ose ta njomni në zbardhues të holluar për disa minuta. Ose thjesht vendoseni në pjatalarëse në ciklin më të gjatë dhe më të nxehtë.

4.Enë gatimi jo ngjitëse

Tefloni i mbinxehur mund të lëshojë tym toksik. Pra, në këtë rast, është më mirë të përdorni disa mjete të modës së vjetër dhe të provuara mirë.

5.Grirës i mishit

Grirësit e mishit janë shumë të fuqishëm. Ju lutemi, mbani gishtat larg nga mulli. Gjithmonë ka një mjet të veçantë për të shtyrë mishin poshtë në mulli, të cilin duhet ta përdorni për të mos dëmtuar duart.

6.Dërrasat e prerjes

Përdorni gjithmonë dërrasa të veçanta prerëse për mishin dhe perimet. Mishi i papërpunuar mund të përmbajë baktere që shkaktojnë sëmundje serioze. Dhe kurrë mos përdorni ato të dëmtuara ose të plasaritura, sepse çarjet janë vende perfekte për shumëzimin e baktereve.

TE TJERA

spot_img