HYRJELAJMEAKTUALITETTifozat Kuq e Zi bëjnë thirrjen e fundit për anulimin e koncertit...

Tifozat Kuq e Zi bëjnë thirrjen e fundit për anulimin e koncertit të Goran Bregovic: Rita Ora e Dua Lipa as në radio nuk transmetohet

Goran Bregovic është kthyer në çështje në vendin tonë, pasi do të përformojë në Festën e Birrës në Korccë.

Pas reagimeve të shumë këngëtarëve e personaliteteve të ndryshme, tashmë janë Tifozat Kuq e Zi ata që kanë një mesazh për Bashkinë Korçë.

Paralajmërimi është i qartë: “Tifozat Kuq e Zi, përmes kësaj thirrje, ftojnë Bashkinë e Korçës të tërhiqet nga agjenda e planifikuar për festivalin e birrës.

Ne deri sot kemi marrë shumë kërkesa nga anëtarët tona nga gjitha trevat që të ndalojmë me trupat tanë paraqitjen e këngëtarit serb që motivonte paramilitarët serb me këngët e tij për të bërë masakra mbi popullatën civile në shumë qytete të Kosovës.

Afro 2000 varreza janë të hapura pa varre në Kosovë sepse kriminelet i zhduken edhe trupat. Mbi 12.000 viktima lufte. Serbia asnjëherë nuk kërkoi falje. Pyesim Bashkinë e Korçës a ka mundur ndonjë artist shqiptar të performoj në ndonjë festival në Serbi? Përgjigja e vetme është JO.

Për më tepër radiot në Serbi ndalojnë transmetimin e këngëve të Dua Lipës e Rita Ores vetëm se ato janë shqiptare. Prandaj para këtij racizmi shtetëror që iu bëhet shqiptarëve nuk do t’i mbyllim sytë. Në mënyrë që festivali të mbahet dhe të mos përfundoj ashtu si nuk duhet, ne edhe njëherë po e përserisim: TËRHIQENI Bregoviçin nga festivali i Korçës. Kjo është thirrja e fundit!

TE TJERA

spot_img