Berisha nuk e fal Yuri Kim: Unë po bëj gjithçka që shqiptarët mos të hanë bar, ajo e…

157

Pyetje: Rishikimi i listave, çfarë vendimi prisni të marrë Basha mbi rolin tuaj në Kuvend?

Berisha: Ambasadorja Kim është unike në botë. Pasi ka lavdruar të nesërmen një mas akër zgjedhore kërkon të diktojë se kush duhet apo nuk duhet të mos futet në Kuvend. Ta zhvilloj pak. Ajo qëndrimin e saj e lidhi me dogmën e barit, jo rastësisht. Është e shkolluar mirë.

Ka lexuar edhe Enver Hoxhën, edhe Lincoln. Për tëgjithë ata para gjeneratës suaj, diktati dhe bari janë binom i pandarë. Shqiptarët e dinë mirë, se në diktaturë njerëzit kishin deleguar arsyen, ai u ofronte si rrugë shpëtimi,barin.

Shqiptarët kanë nrënë dhe kanë vd ekur nga bari. Kanë hëngur edhe mish të ng ordhur. Është shkruar në libra. Ka ndodhur edhe në Korenë e Veriut. Diktatura dhe bari janë të lidhura.

Unë po bëj gjithçka që shqiptarët mos të hanë bar. E vetmja rrugë është transparenca. Nuk mbrohem nga imuniteti, por nuk pranon që nën diktat t’i shkelë ato.