Nuk duhet t’i ngatërroni me të tjerat, Brataj : Ja 3 shenjat që po shfaq varianti i ri të cilat nuk…

151

Skënder Brataj i ftuar mëngjesin e së martës në “Dita jonë”, foli për situatën e pand. emisë në vendin tonë, pas konfirmimit të rasteve të para me variantin e ri.

Brataj u shpreh se varianti i ri ka edhe 3 variante, teksa shtoi se nuk po tregon një agre si vitet më të madh se i kaluari.

“Ky variant do të mbizotërojë me të gjitha mu. ta cionet, varianti i ri ka edhe 3 variante.

Për fat të mirë, ky variant nuk po tregon një agr esiv itet më të lartë, përkundrazi po tregon se ata që kanë kryer va. ksinën nuk po përfundojnë në spital. Periudha e inkubacionit është 2-3 ditë më e vogël se varianti i mëparshëm”.

Brataj përmend edhe shenjat e variantit te ri. “Ky variant ka më tipike rrufën, që paraqitet me se kre cione nga hundët, dhi mbje fyti, dhi mbje koke, por edhe me të vjella dhe diarre. Numri i pacientëve në spital na bën të jemi të qetë”, tha Brataj.