Ndodh që shpeshherë të keni dhimbje prapa koke? Ja nga se vjen dhe si duhet ta trajtoni

185

Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës shpë. rthen si pasojë e tensionit, stresit ose lodhjes.

Megjithatë, ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i hernies diskale ose ndonjë lënd imi të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.

Shenjat:

Dhimbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa shenja ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm.

Dhi mbje the. rëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës.

Dhi mbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokes

Pamundësi në lëvizjen e qafës

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhi mbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme.

Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhi mbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të stresit.

Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhimbja është e paevitueshme.

Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë.

Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhimbjen mbrapa koke.

Si Të Përballeni Me Dhimbjen Mbrapa Koke

Ndryshoni Mënyrën E Qëndrimit

Nëse mënyra se si qëndroni është probl emat ike, sigurohuni ta ndryshoni atë.

Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.

Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.

Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhimbjen dhe zbutur inflamacionin.

AgroWeb.org ju këshillon se është shumë e rëndësishme që të konsultoheni me një mjek në rastet kur:

Dhimbja përke qësohet me kalimin e kohës. Keni vështirësi në lëvizjen e krahut dhe ndieni dobësi muskulare. Vëreni një rënie të shpejtë në peshë.