Mjekja e njohur tregon problemin e diteve te fundit : Emigrantet po sjellin ne vendin tone…

616

Varianti i ri po dominon mes të prekurve në Shqipëri. Variantin e ri specialistët e Institutit të Shëndetit Publik po e vënë në thuajse të gjitha mostrat që po rezultojnë pozitive ditët e fundit.

“Ne vazhdojmë monitorimin e rasteve dhe testimet për virusin, pjesa më e madhe ngjan me variantin e ri tha Iris Hasibra.

Të prekurit me kete variant sipas virologes Iris Hasibra janë kryesisht emigrantë nga shtete ku varianti i ri indian është përhapur masivisht.

Nuk mungojnë as va trat familjare. Një pjesë e tyre nuk kanë shfaqur shenja dhe sipas specialistëve e kanë mësuar se janë të prekur pas një testi të kryer për të udhëtuar jashtë vendit.

“Vi. rusi qarkullon në familje në raste të ardhurish, rastet janë pothuajse, kryesisht që vijnë nga vendet e prekura me këtë virus” tha ajo.

Varianti i ri i koronvirusit sipas Komitetit Teknik të Ekspertëve të Shëndetësisë po qarkullon në vendin tonë prej qershorit.

Javën e shkuar u konfirmua dhe nga laboratori i referencës në Gjermani. Mutacioni indian po prek kryesisht personat e pavaksinuar dhe ato në moshë të re.