Mësoni disa nga shenjat që varianti i ri po shfaq, duhet të tregoheni të kujdesshëm pasi në mes të Gushtit do të …

229

Në një intervistë për Tv Klan zv ministrja e Shëndetësisë Eugena Tomini foli për situatën e variantit Delta në vendin tonë duke shpjeguar:

“Aktualisht me konfirmimin e rasteve të De ltës në Shqipëri nuk bën më përjashtim. Parashikimi dhe gjasat janë që në mes të Gushtit të përcaktojë edhe variantin më dominant me transmetueshmëri shumë të lartë siç është Delta në mbarë botën dhe kjo transmetueshmëri nuk e përjashton edhe mundësinë e Shqipërisë ne parapërgatitje dhe të qenit në alert.

Sigurisht që edhe për Shqipërinë është shqetësim në vlerat e ale. rtit të të gjithë strukturave shëndetësore, por duke mos krijuar pa. nik por përgjegjshmëri”.

Zv.ministrja tha se va. ksinimi me dy do. zat është me rëndësi për qytetarët, pasi shmanget format e rënda të sëmundjes:

“Vaksinimi nuk të përjashton nga infektimi por mbron nga format e rënda, shtrimi në spital dhe vdekja.

Është sëm. undje respiratore me dhi mbje fyti, koke dhe temperaturë, nuk ka shenjat e shijes dhe nuhatjes. Deri tani ka treguar që kalohet më lehtë, por do të shihet në vazhdimësi”.