E tmerrshme… Tërmeti i shkatërroi banesën, 76-vjeçarja kalon verën e dytë në kasollen e gomarit

145

Nga Ahmet Zani

Kjo e moshuar nga fshati Mazhe e vogël e Krujës po kalon verën e dytë në kasollen e gomarit. Fatushe Masha ende s’ka informacion nëse do të ndërtohet apo jo një banesë për të pas dëmeve që i shkaktoi tërmeti.

“Thonë do i bëjnë banesat po kur, kur të vdes unë jam 76 vjeç me shumë sëmundje. Vetë më kanë nxjerrë e më lanë këtu s’kam ku të vete u bë një vit e gjysmë”.

Jeton vetëm me të ardhura minimale dhe para disa muaj apeloi për ndihmë përmes abc. Ndaj thirrjes së saj për t’u ushqyer pak më mirë ju përgjigj një cift nga Fushë Kruja.

“Nuk shkoj dot në komunë se jam e sëmurë. Për ndihma”.

Nëse për pak kohë ajo ka rezerva ushqimore shqetësim i saj mbetet strehimi. E moshuara kërkon të mos lëvizi nga fshati pasi ka gjënë e gjallë dhe pak tokë.

Thotë se banesa duhet ti ndërtohet këtu pasi tek e vjetra nuk guxon të hyjë më pas mund ta zërë brenda.