A duhen konsumuar frutat që kanë njolla kafe? Ekspertët japin përgjigjen përfundimtare…

232

Me siguri e keni vënë re që disa nga frutat dhe perimet që konsumojmë në jetën e përditshme janë me njolla të vogla ngjyrë kafe në sipërfaqe. Zakonisht ato janë të vogla sa një gjilpërë, por janë shumë të rëndësishme.

Ashtu si njerëzit, perimet dhe frutat kanë nevojë për ajër të freskët.

Ajër i freskët për frutat dhe perimet do të thotë dioksid karboni. Nëpërmjet këtyre vrimave të vogla, bimët dhe perimet thithin dioksid karboni dhe eliminojnë oksigjenin.

Këto njolla nuk ndikojnë në brendësinë e frutave apo në shijen e tyre, por pavarësisht kësaj i bëjnë më pak tërheqëse.

Njerëzit mendojnë se ato nuk janë të shëndetshme dhe shpesh priren për të blerë frutat dhe perimet pa njolla të tilla në sipërfaqe.