“Greqia po rritet përsëri”, Dendias fut në listën e sukseseve çështjen e detit me Shqipërinë dhe…

156

Ministri e Punëve të Jashtme të Greqisë ka publikuar një raport përmbledhës me rastin e përfundimit të dy viteve të qeverisë së ND, nga fitorja e saj elektorale në 2019, tek Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Dendias.

 

Në një video mesazh Dendias shprehet se: “Ne po forcojmë pozicionin e Greqisë në skenën ndërkombëtare. Ne në mënyrë efektive po mbrojmë interesat tona kombëtare “.

 

Pastaj, paraqitet fragment nga fjalimi i Kryeministrit Kyriakos Mitsotakis në Parlament: “Greqia po rritet përsëri”, me sfondin: “Greqia u rrit bazuar në të Drejtën Ndërkombëtare dhe Ligjin e Detit”.

 

Në veçanti, ajo i referohet marrëveshjes së pjesshme të demarkacionit të EEZ me Egjiptin, marrëveshjes së demarkacionit të EEZ me Italinë dhe marrëveshjes referuese me Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë me Shqipërinë.