‘Çmendet’ moti në këtë vend, stuhitë e shiut dhe të breshërit dëmtojnë rrugët dhe lëndojnë qytetarët

174

Reshje te dendura shiu dhe breshëri kanë goditur dje pjesën më ta madhe të Zvicrës, kryesisht zonat e Valais dhe Ticinos. U raportuan gjithashtu përmbytje dhe rrëshqitje dheu, pa shkaktuar lëndime në njerëz.

Në Oberwald, në Haut-Valais, një rrëshqitje e dheut ndodhi rreth orës 7 pas një stuhie të madhe dhe rrëshqitja e dheut preku fshatin dhe disa shtëpi. Askush nuk u lëndua, tha policia e Valais, por disa banorë duhej të evakuoheshin.

Rruga nga Oberwald në Gletsch dhe Grimsel dhe Furka është e mbyllur për një kohë të pacaktuar. Disa rrugë kantonale si dhe autostrada A2 drejt jugut duhej të mbylleshin të Enjten pasdite. Një korsi e lidhur me jugun u rihap në fund të pasdites.

Në Zvicrën qendrore, një rrëshqitje e dheut ndodhi në Axenstrasse ku një bllok guri doli në rrugë duke ndaluar qarkullimin midis Flüelen dhe Sisikon.

SBB po njofton gjithashtu kufizime, vonesa dhe anulime në linja të caktuara, veçanërisht midis Brienz dhe Meiringen (BE). Matterhorn Gotthard Bahn gjithashtu ndalet në Luginën e Goms (VS).