Frekuentoni pishinat? Paralajmërojnë ekspertët: Nëse shihni këtë faktor, duhet të dilni menjëherë

Nuk ka asgjë më freskuese sesa një zhytje në një pishinë në një ditë të nxehtë vere. Por, për aq sa ndoshta nuk doni të mendoni për to, ka disa faktorë që mund ta bëjnë seancën tuaj të notit një rrezik sigurie.

 

Nga nivelet e pamjaftueshme të klorit te hapat e rrëshqitshëm deri tek mbytja vdekjeprurëse, ndoshta nuk është lajm për ju që pishinat mund t’ju vënë në rrezik nëse nuk jeni të kujdesshëm.

 

 

Por ka një gjë që mund të mos e kuptoni se nuk është aspak e sigurt të jesh në pishinë – dhe duhet të largohesh menjëherë. Për të zbuluar se çfarë duhet të shmangni në pishinë për të qëndruar i sigurt, lexoni më tej.

 

Nëse shihni rrufe ose dëgjoni bubullima, dilni menjëherë nga pishina

 

Mund të mos e mendoni shumë nëse shihni se një pikë shiu godet pishinën kur notoni, por është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se sa shpejt mund të përshkallëzohet një stuhi, veçanërisht kur përfshihen rrufe dhe bubullima.

 

 

Ekspertët e sigurisë paralajmërojnë notarët dhe pronarët e pishinave që sa më shpejt që një stuhi të kthehet në rrymë elektrike, ekziston një rrezik serioz i goditjes nga elektroshoti për këdo në ujë, dhe pishina duhet të lirohet me efekt të menjëhershëm në shenjën e parë të kthimit të motit.

 

Ju jeni një kanal i mundshëm për energji elektrike në pishinë

 

Linjat e energjisë, linjat telefonike dhe hidraulika përreth pishinës janë zakonisht vende të pasigurta gjatë një stuhi, sepse rryma nga një rrufe do të kalojë lehtë përmes ujit në këmbë, dusheve dhe hidraulikëve të tjerë.

 

Meqenëse pompa, dritat dhe pajisjet e tjera kanë linjat e energjisë të lidhura me hidraulikun, një goditje në çdo pjesë të një kompleksi pishine mund të ndikojë në të gjithë atë.

TE TJERA

spot_img