“Lul Basha e ka fajin”, përgjimet e grupit që bënte teste për COVID false për 40 €

161

Në dosjen hetimore të prokurorisë që arriti që të çmontonte dhe të godiste grupin e falsifikatorëve të testeve anti-COVID-19 provat nga përgjimet dhe jo vetëm kanë qenë të shumta për organin e akuzës.

Prokuroria kërkoi ndalimin e 15 personave të përfshirë në skemën kriminale me qendër te “Oxhaku” dhe që drejtohej nga Ronald Karrica.

Gazetari i ABC, Ermal Vija ka siguruar dosjen e plotë të hetimeve. Më poshtë një tjetër përgjim i realizuar mes Ronald Karricës dhe një tjetër personi të identifikuar si Klodian Muharremi i shënuar në telefon me emrin KLSH ku në biseda të ndryshme i kërkon për të bërë tamponë duke i dhënë orën e daljes dhe emrat e personave dhe emrin e laboratorit. Komunikimi ka qenë i shtrirë në kohë që prej fillimit të vitit.

Biseda:

16/02/2021, 8:53 am – Rmedia: Mirmjes

22/02/2021, 10:41 am – Rmedia: 🏋️‍♀‍

05/03/2021, 10:27 am – KLSH: Per rripin

07/03/2021, 4:15 pm – KLSH: Mi silll ke puna

07/03/2021, 4:15 pm – KLSH: Dhe te jap ndonje gje

07/03/2021, 4:15 pm – KLSH: Ok

07/03/2021, 4:16 pm – KLSH: Sa fotokopje jane

07/03/2021, 4:54 pm – Rmedia: Legen

07/03/2021, 4:54 pm – Rmedia: 😱

07/03/2021, 4:54 pm – Rmedia: Lul basha e ka fajin

07/03/2021, 4:55 pm – KLSH: Ke puna

07/03/2021, 4:55 pm – KLSH: Ok

07/03/2021, 4:55 pm – Rmedia: Pffff

14/03/2021, 7:44 pm – KLSH: Missed voice call

18/03/2021, 11:52 am – Rmedia: Jam tu bo grafi ne filen

18/03/2021, 9:26 pm – KLSH: Ok

18/04/2021, 10:50 pm – Rmedia: Pasdite

18/04/2021, 10:50 pm – KLSH: Po

18/04/2021, 10:50 pm – KLSH: Drek

18/04/2021, 10:50 pm – Rmedia: Ok

19/04/2021, 11:12 am – KLSH: Ti kesh gati

20/04/2021, 3:25 pm – KLSH: Per kete burre e grua jane keto orare

20/04/2021, 3:23 pm – KLSH: Missed voice call

20/04/2021, 3:25 pm – KLSH: Missed voice call

20/04/2021, 4:22 pm – KLSH: Ja ti them

20/04/2021, 4:39 pm – Rmedia: …

20/04/2021, 4:39 pm – Rmedia: Id

20/04/2021, 4:39 pm – KLSH: Po ja te mi nisi

20/04/2021, 4:40 pm – KLSH: O vlla

21/04/2021, 12:50 pm – KLSH: Per gjys ore me duhen te lutem me ben nderin me te madh qe te mbylle letrat e shpis

21/04/2021, 1:15 pm – Rmedia: Kartën tate

21/04/2021, 1:15 pm – Rmedia: Ma ço

21/04/2021, 1:51 pm – KLSH: Ta paca borxh se me ke mbaru hallin per zotin

07/05/2021, 1:44 pm – Rmedia: Gati e ke

07/05/2021, 1:52 pm – KLSH: Ok

07/05/2021, 1:52 pm – KLSH: Ja se do vi ta mare

07/05/2021, 1:52 pm – Rmedia: JAM TE PANORAMA

07/05/2021, 1:52 pm – Rmedia: PO PIJ BIRRE

14/05/2021, 11:54 am – KLSH: Ap dje ne oren 6 me sot ne oren 7

18/05/2021, 2:44 pm – KLSH: Beje se erdha

18/05/2021, 2:44 pm – KLSH: Per 10 min jam aty

21/05/2021, 12:05 pm – KLSH: Ap me dt 23 ora 11 i mengjesit

Dalja me dt 24 ora 12 i mengjesit

21/05/2021, 3:00 pm – KLSH: Aplikimi dje me dt 20 ora 6 i mbasdites dalja sot me dt 21 ora 7 i mbasdites

25/05/2021, 12:06 pm – Rmedia: L.H.

25/05/2021, 12:07 pm – Rmedia: Shife ça ka. Nqs ka doktorr aty të ta thotë se për ça bëhet fjalë.

25/05/2021, 12:31 pm – KLSH: Nuk ka ardh akoma

25/05/2021, 12:31 pm – KLSH: Keetu

25/05/2021, 1:01 pm – Rmedia: Po tani

25/05/2021, 1:01 pm – Rmedia: A ka ardh

25/05/2021, 1:21 pm – KLSH: Ja ta shof

25/05/2021, 1:34 pm – Rmedia: Shife ça ka

25/05/2021, 3:28 pm – Rmedia: Si kanë dalë

25/05/2021, 3:28 pm – KLSH: Sjan keq

25/05/2021, 3:28 pm – KLSH: Po qeka me probleme me veshkat

25/05/2021, 3:28 pm – Rmedia: Aha

25/05/2021, 3:29 pm – Rmedia: Si do i bëhet

25/05/2021, 5:16 pm – Rmedia: Lali

25/05/2021, 5:17 pm – Rmedia: Të tha gjë diamanti i veshkave

25/05/2021, 5:17 pm – Rmedia: Nqs se ke pyet

25/05/2021, 5:17 pm – Rmedia: Ma pyet pak

26/05/2021, 1:17 pm – Rmedia: Ma kujtove…

26/05/2021, 1:18 pm – Rmedia: Diamantin

26/05/2021, 1:18 pm – KLSH: Po

26/05/2021, 1:18 pm – KLSH: Sme ka dhen prgj

26/05/2021, 1:18 pm – Rmedia: Ok

27/05/2021, 10:30 am – Rmedia: Kur

27/05/2021, 10:34 am – KLSH: Duka certifikata

27/05/2021, 10:34 am – KLSH: Llogarit sikur e kan bo para dy javesh

27/05/2021, 10:37 am – KLSH: Fajzerin

04/06/2021, 8:19 pm – KLSH: Ma nis pdf shikoje mire

04/06/2021, 8:35 pm – KLSH: O idjot

04/06/2021, 8:35 pm – KLSH: Ja nisa ate

04/06/2021, 8:35 pm – KLSH: Une

04/06/2021, 8:36 pm – Rmedia: SKA PRB

04/06/2021, 8:36 pm – Rmedia: OK JANE TE DYJA

04/06/2021, 8:36 pm – Rmedia: PUQ

04/06/2021, 8:37 pm – Rmedia: SKANE DYSHIME

04/06/2021, 8:37 pm – KLSH: E di

05/06/2021, 9:29 pm – KLSH: Dt poshte veja 21 prill

05/06/2021, 9:30 pm – KLSH: Sikurnka dal me dt 21 prill

06/06/2021, 1:41 am – KLSH:

06/06/2021, 1:41 am – KLSH: Ma printo pak kete

06/06/2021, 1:52 am – Rmedia: Nesër

10/06/2021, 5:19 pm – KLSH: Mi bej nje printim dhe mi mbaj aty se do vi ti mare

12/06/2021, 11:36 am – KLSH: Ap dje ne oren 6 mbasdite dalja sot ne oren 7 mbasdite

12/06/2021, 12:33 pm – Rmedia: Ku je

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Ma nis pdf

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Ne shpi jam

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Hajde po dush

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Pim nje kafe

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Ma nis se po pret

12/06/2021, 12:33 pm – KLSH: Se harrova te them qe e du pdf

12/06/2021, 12:33 pm – Rmedia: Aha ok

12/06/2021, 12:42 pm – Rmedia: Erdha

12/06/2021, 1:02 pm – KLSH: A je tu ardh o majmun

12/06/2021, 1:02 pm – KLSH: O legen

12/06/2021, 1:02 pm – KLSH: O pler

12/06/2021, 1:09 pm – Rmedia: 1 min aty

12/06/2021, 1:09 pm – KLSH: Po po ti 1 min e ke 3 ore

12/06/2021, 1:12 pm – Rmedia: Te shpia jote

12/06/2021, 1:12 pm – KLSH: Dola

12/06/2021, 2:13 pm – KLSH: Ap sot dt 12ora ora 1 i drekes

Dalja neser dt 13 ora 2 i drekes Pdf

12/06/2021, 2:20 pm – KLSH: Po po

12/06/2021, 3:38 pm – KLSH: Aty ku thot diarre renise ne peshe shtoi dhe epilepsi

14/06/2021, 8:43 pm – KLSH: Ap sot me dt 14 ora 1 i drekes

Dalja me dt 15 ora 2 e pak i drekes

14/06/2021, 8:44 pm – KLSH: Bei dhe te vi ti mare

15/06/2021, 12:40 am – Rmedia: SHIFI

15/06/2021, 9:03 am – KLSH: Ap me 14 ora 6 darkes

Dalja sot me 15 ora 7 darkes

15/06/2021, 9:03 am – KLSH: Mi sill ke puna

15/06/2021, 9:03 am – KLSH: Per 1 ore

15/06/2021, 9:20 am – KLSH: I dua

16/06/2021, 5:02 pm – KLSH: Aplikimi 20 maj

16/06/2021, 5:02 pm – KLSH: E dua karton

19/06/2021, 5:59 pm – KLSH: Ap sot me 18 ora 6 mbasdite

Dalja me dt 19 ora 7 mbasdite

19/06/2021, 5:59 pm – KLSH: E dua nga ora 7 darke

19/06/2021, 5:59 pm – KLSH: Kete.

Në dosjen e prokurorisë sqarohet se gjithçka ka nisur nga denoncimi i administratorit të një shoqërie private të laboratorëve që kryente teste për COVID-19, i cili kishte të dhëna që falsifikohen nga persona të paidentifikuar fletë të analizave të testit të Covid-19 me logon e laboratorit të tij duke vendosur barkode dhe të dhëna të rreme. Gjithashtu në Prokurorinë e Tiranës janë referuar nga Komisarati i Policisë Rinas edhe disa raste të tjera me teste covidi të falsifikuara nga persona që kanë tentuar të udhëtojnë nëpërmjet aeroportit të Rinasit në vendet e BE.