HYRJELAJMEAKTUALITETNuk është fundi i pandemisë?! Ilir Alimehmeti bën paralajmërimin e madh

Nuk është fundi i pandemisë?! Ilir Alimehmeti bën paralajmërimin e madh

Mejku epidemiolog, Ilir Alimehmeti ka dhënë së fundmi një intervistë ku ka folur se çfarë do të ndodhë me pandeminë gjatë vjeshtës së ardhshme.

 

Ai e përjashton mundësinë e largimit përfundimtar të virusit ndërkohë që thotë se na pret një tjetër valë goditjeje në muajt tetor-nëntor dhe kjo do të jetë e pashmangshme.

 

Megjithatë, sipas tij, vala do të jetë më e lehtë dhe incidenca do të jetë më e ulët. Sakaq, Alimehmeti theksoi se varianti i ri indian i virusit është mjaft shqetësues dhe ende i panjohur për shumicën e botës.

 

|Vjet thamë në qershor që jemi në një rrafshnaltë dhe nuk e dinim se çfarë na priste. Tani jemi në fundin e një lugine. Incidenca 5.9 për 100 mijë banorë, Greqia e ka 226 për 100 mijë banorë. Jemi shtet i vogël dhe ai respektimi i masave nuk është perfekt dhe përqindja e atyre që janë infektuar ka qenë më e lartë se në këto shtete. Edhe këto shtete janë në rënie. Vera bën të vetën vaksinimi, megjithëse është në nivele të ulëta në të gjithë botën, kryesore është imunizimi natyror” – tha ai.

TE TJERA

spot_img