Kush janë masonët në Shqipëri? Alfred Cako i shokon të gjithë, tregon me emra politikanët e njohur

98

Konspiracionisti Alfred Cako deklaroi se masonët kanë pasur përfaqësues në kohë e hershme në Shqipëri.

 

“Ka edhe masoneri për ferma. Në masione Ylli lindor, një nga kontributoret e themelueset ishte shqiptare dhe kjo Sevasti Qiriazi. Një nga patriotet e mëdha. Familja Qiriazi ishte shumë e famshme, patriotike. Koto Hoxhi një tjetër masion. Sevasti Qirazi është futur si burrë dhe i ka çuar para dikujt në burg.

 

Këtu kanë bërë pjesë Mithat Frashëri, Sami Frashëri, Naim Frashëri, Ismail Qemalin. Në kongresin e Manastirit, Mithat Frashëri ka qenë drejtori i arsimit të lartë në qytetin e Selanikut, qyteti i dytë më i madh nën varësinë e Turqisë”, tha Cako.

 

Por aktualisht Cako ka zbuluar emrat e politikanë aktualë që janë masonë në vendin tonë.

 

“I pari e ka hapur Maksim Zotaj. U përpoq të krijonte një degë në Kosovë, Dardania 12 e nuk u arrit të krijohet një Lozhë e Madhe. Elton Çaçi, mjeshtri më i madh në botë duke ftuar disa nga degët kryesore të masonerie, austriake, por italiane, çeke, serbe, greke e ndoshta nga Brazili kanë ardhur e kanë përshëndetur LMSH, u regjistrua në gjykatë. Llozha Eagle, e drejton Vladmir Avrami, që varen nga turqit.

 

E ka si anëtar si emra Andrea Mano, 70 persona, Luçiano Boçi, Damian Gjinkuri. Disa zv.ministra, që spo ia përmend emrin, është Franko Egro, Dritan Shano. Është dhe Sokol Dervishaj, ish-ministri i Transportit”, deklaroi Cako.