HYRJELAJMEAKTUALITETGjobat për masat anti-COVID, shteti "mbush xhepat" dhe arkëton 273 milionë lekë...

Gjobat për masat anti-COVID, shteti “mbush xhepat” dhe arkëton 273 milionë lekë nga qytetarët

91 mijë qytetarë janë gjobitur nga Policia për mos respektim të masave kufizuese që nga tetori i vitit 2020 deri në muajin maj. Për një person që nuk ka respektuar masat kufizuese gjoba shkon deri në 30 mijë lekë. Referuar këtyre shifrave, shteti duhet të vjelë nga qytetarët 273 milionë lekë të reja.

 

Sipas të dhënave, më të penalizuarit janë qytetarët e Tiranës. Kjo edhe për shkak të numrit më të lartë që ka për nga popullsia. Pasohet nga qytetarët e Durrësit, Elbasanit e Vlora.

 

Vendosja e gjobave për qytetarët kanë qenë si për mosmbajtjen e maskës në ambiente të mbyllua e ato të hapura si edhe ndaj qytetarëve që lëviznin në automjete me më shumë se 2 persona.

 

Ndërkohë, duke filluar nga dita nesërme mbajtja e maskës të mos jetë e detyrueshme në ambiente të hapura.

TE TJERA

spot_img