“Do doja të votoja për PS” Këngëtarja e njohur rrëfen pengun për 25 prillin: Por nuk mundem

231

Në një rrëfim për mediat, këngëtarja e njohur e muzikës popullore Maja, u pyet nëse e ka menduar ndonjëherë veten si pjesë të politikës.

Ajo u përgjigj se në një farë mënyre jemi të gjithë, pasi ndikohemi nga vendimet që merren.

“Në jemi në një farë mënyre pjesë e saj. Në shqiperi politika është shumë direkte, në Gjermani njerëzit nuk flasin për politikë. Je i ndikuar nga partitë, ne tani po mësohemi me plurarizmin. Duke qenë dhe vend i vogël, ti ndikohesh. Unë nuk e shikoj fare. Miqte e mi kanë bindje politike, këtu shihet ende Partia Socialiste si komuzizëm. Nuk ka lidhje, njerëzit i kanë në kokën e tyre, nuk janë në realitet. Është emër si socialstë në gjithë botën. As veprimet nuk kanë lidhje me komunizmin, s’ka lidhje. Komunizmi është tjetër gjë dhe PS tjetër gjë. Janë thjeshtë emra partish”- u shpreh ajo.

Gazetari e ngacmoi më tej duke i thënë se kjo gjë kuptohet, sepse është nga Vlora.

Maya: “Ne jemi patriotë. Shquhemi, e duam Vlorën. Unë di të them qe Vlora ka ndryshuar shumë, dhe unë jam shumë e lumtur. Kush nuk ka sy e kush nuk ka dritë t’a pranojë, nuk e pranon. Natyrisht duhen përkrahur me patjeter sepse kanë bërë gjëra të bukura”- u shpreh ajonë emisionin ‘EXPULS’.

Ndërsa sa i përket faktit nëse do votojë Partinë Socialste, ajo tha se do e vontonte me dëshirë por nuk mundet pasi është nënshtetase gjermane:

“Nuk kam çfarë t’i kërkoj shtetit si mbështetje si artiste unë, kur nuk paguaj taksa”- perfundoi ajo pasi u pyet nga gazetari.