Imam Muhamed B. Sytari | Mesazh urimi me rastin e Muajit Ramazan

Imam Muhamed B. Sytari ka uruar besimtarët myslimanë në nisje të muajit të shenjtë të Ramazanit.

Në fjalimin e tij Imam Muhamed Sytari tha se Muaji i Ramazanit nuk është muaji i te qëndruarit pa ngrëne e pa pi, nga një moment deri një tjetër, nga një cak ne një tjetër, por qe është mundësi e madhe që na jepet nga Zoti i Gjithësisë që të agjërojmë gjymtyrët tona nga gënjeshtra, mashtrimi, zilia, përtatesia, nga çdo gjë e keqe që na ndalon për tu afru me Zotin e Gjithësisë.
Është momenti që të largohemi nga thashethemnaja nga përgojimi, nga përfolja e të tjerëve dhe të punojmë me sa kemi mundësi që ti dëshmohemi zotit të gjithësisë si robët e tij të përkushtuar në mënyre që kur te vij momenti i iftarit të themi me zemër, Zoti im për ty Agjërova, për ty nisa një rrugëtim të mirë për tu ba ma i mirë për tu dëshmu njeri ndërtues në realitetin ku unë jetoj.

Sonte te behemi gati me zemër të madhe për të prit kete mik të madh që na vjen nga Zoti i gjithesise per te marre bekime dhe per te shpresu ne ma te miren.

 

TE TJERA

spot_img