BEKIMI I BUKËS SË PASHKËS NË KATEDRALEN “SHËN SHTJEFNI”

Besimtarët katolik i janë drejtuar këtë të shtunë kishave në të gjithë Shqiperine për të bekuar shportën me ushqimet e festës së Pashkës. Simbol i kësaj feste mbetet veza e kuqe dhe buka e Pashkës.

Ky ritual bëhet në mënyrë që të marrin bekimin e Zotit për ushqimet e familjes.

Për shkak të pandemisë vitin e kaluar këtë ritual besimtarët e kanë kryer nëpër shtëpitë e tyre gjë që i ka bërë ata të kthejnë kokën nga e kaluara.

TE TJERA