HYRJELAJMEBOTANuk pranuan të mbanin maskën, pushohen nga puna tre mësues

Nuk pranuan të mbanin maskën, pushohen nga puna tre mësues

Tre mësues austriakë të cilët vazhdimisht refuzuan të mbanin maska për t’u mbrojtur nga përhapja e koronavirusit janë pushuar nga puna. Mësuesit nga Freistadt, Voecklabruck dhe Wels u shkarkuan pasi bisedimet me autoritetet dështuan për të zgjidhur situatën.“Kishte shumë përpjekje për t’i bindur ata që të respektonin higjienën e zbatueshme dhe masat parandaluese – por të gjitha ishin të kota,” tha drejtoria e arsimit për mësuesit.

Që nga 25 janari, Austria ka shtrënguar rregullat e saj për të kërkuar që maska FFP2 – të cilat filtrojnë grimcat të mbahen aty ku më parë ishin të përshtatshme maskat e pambukut. Ndërkohë në Zvicër, një klient që nuk pranoi të mbante maskën është ndaluar për pesë vjet nga zinxhiri i supermarketeve Migros. Ai në mënyrë të përsëritur refuzoi të mbante një maskë dhe u arrestua nga policia. Atij i është ndaluar hyrja në dyqanet në pronësi të Migros si dyqanet e mobiljeve SportXX dhe Micasa.

Burimi:reuters. Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA

TE TJERA

spot_img