Dyfishohen gjobat për shoferët/ Për t’u habitur mënyra se si do bëhet ndëshkimi

152

Dyfishohen gjobat për shoferët të cilët shkelin Kodin Rrugor.

- PUBLICITET -

Mësohet se ashpërsim të masës administrative do të ketë për personat që lëvizin në gjendje të dehur. Gjoba kap shifrën e deri në 15 mijë lekë të reja. Në momentin që kalohet masa 0.5 gram për litër drejtuesi i mjetit dërgohet për procedim penal, ndërkohë kur shkaktohet aksident dhe fajtor është shoferi i dehur, makina bllokohet për dy muaj.

Edhe drejtuesit e mjeteve që përdorin celular në timon do të gjobiten deri në 15 mijë lekë. Në qoftë se shoferi kapet 3 herë me celular brenda vitit, patenta i pezullohet për 3 muaj.

Në vijim sjellim të dhëna më të detajuara nga projektligji që së shpejti pritet të kalojë për miratim në parlament.

DREJTIM MJETI NE GJENDJE TE DEHUR

Bëhet: 5-15 mijë lekë

Ishte: 2500-10 mijë lekë

PERDORIMI I CELULARIT

Bëhet: 5-15 mijë lekë

Ishte: 500-1500 lekë

PARAKALIMI I GABUAR

Bëhet: 5-10 mijë lekë

Ishte: 5-2 mijë lekë

MOS VENDOSJA E KASKES MBROJTESE

Bëhet: 1-3 mijë lekë

Ishte: 500-1500 lekë

- PUBLICITET -