Sali Berisha bën deklaratën urgjente: “Të anullohet menjëherë”

529

Ish-Kryeministri i vendit, Sali Berisha ka bërë një deklaratë urgjente në mediat sociale sa i përket ardhjes së vaksinës nga marrëveshja me kompaninë AstraZeneca. Ai tregoi se shumica e shteteve e kanë refuzuar këtë vaksinë për shkak të provave se ajo shkakton mpikje gjaku.

- PUBLICITET -

Me anë të deklaratës së tij Sali Berisha ka kërkuar që urgjentisht edhe Shqipëria të kthejë mbrapsht dozat e saj duke mos rrezikuar qytetarët.

Postimi i Berishës

Pezullohet perdorimi ne Europe i vaksines Astra Zeneca! Financial Times gazeta me e madhe e Europes hapet sot me titullin me kryesor: “Vaksinimi me Astra Zeneca pezullohet ne Europe per shkak te frikes se mpiksjes se gjakut.”

Suedia, vendi nga kemi marre vaksinen Astra Zeneca pezullon perdorimin e saj. Kurse Xhahili i Surrelit vazhdon injektimin elektoral te kesaj vaksine.

Miq, megjithese deri sot nuk ka asnje prove per lidhjen shkak – pasoje midis vaksines Astra Zeneca dhe vdekjeve te konstatuara nga mpiksja e gjakut pas injektimit te saj, perseri perdorimi i kesaj vaksine sipas Financial Times tashme eshte pezulluar ne Europe.

Edvin Xhahili dy dite me pare u be garant para shqiptareve sepse kontigjenti yne vjen nga Suedia dhe se qeveria Suedeze nuk do lejonte nje vaksine me pasoja per njerezit.

Mirepo sot qeveria e Mbreterise se Suedise ka urdheruar pezullimin e vaksinimit me Astra Zeneca ne territorin e saj.

Ne kete kontekst kerkoj pezullimin e menjehershem te perdorimit te kesaj vaksine deri sa te sqarohen perfundimisht origjina e vdekjeve te konstatuara pas injektimit te saj. Sb

- PUBLICITET -