“Është mëkat dhe zgjedhje”/ Vatikani thotë se nuk do të bekojë martesat e të njëjtës gjini

212

Vatikani tha sot, se Kisha Katolike nuk do të bekojë martesat e të njëjtes gjini.

- PUBLICITET -

Duke shpjeguar vendimin e tyre në një shkrim të gjatë, Selia e Shenjtë i referohej homoseksualitetit si një “zgjedhje mëkatare” dhe tha se “nuk mund të njihet si e urdhëruar objektivisht në planet e Zotit”. Ky qëndrim duket se do të zhgënjejë miliona katolikë homoseksualë në të gjithë botën.
“Bekimi i bashkësive homoseksuale nuk mund të konsiderohet i ligjshëm”, shkroi zyra më e lartë doktrinore e Vatikanit, Kongregata për Doktrinën e Besimit, në deklaratë. “Zoti nuk e bekon dhe nuk mund ta bekojë mëkatin”.

Deklarata erdhi si “përgjigje” ndaj pyetjeve nga pastorët dhe besimtarët. Vatikani këmbënguli që “gjykimi negativ për bekimin e sindikatave të personave të të njëjtit gjini nuk nënkupton një gjykim mbi personat”.
Vitin e kaluar, dukej se Francis kishte avokuar për ligjet e bashkimit civil për çiftet e të njëjtit gjini kur dha një intervistë për një dokumentar. “Njerëzit homoseksualë kanë të drejtë të jenë në një familje. Ata janë fëmijë të Zotit dhe kanë të drejtë për një familje. Askush nuk duhet të dëbohet ose të bëhet i mjerë për shkak të saj,” tha Papa, duke shtuar: “Ajo që duhet të Krijimi është një ligj i bashkimit civil. Në këtë mënyrë ato janë të mbuluara ligjërisht. ”
Por Vatikani u tërhoq shpejt nga ato deklarata, duke thënë se ishin nxjerrë nga konteksti dhe nuk tregonin një ndryshim në doktrinë.

Top Channel

- PUBLICITET -