Foto e rrallë e botimit të parë të Lahutës së Malcis, 1937

288

Vepra që i emritoi Fishtës mâtë lartin epitet, që nji Komb i ep letrarëve të vet, tue e quejtë «Homerin e Shqipnisë» dhe «Poetin kombëtàr e që çë në kangë të parat ë botueme i suell emnit të tij namë e zâ, lavdime e çmim mbrenda e jashta kufijve, âsht, pa dyshim, Lahuta e Malsisë.

Botimi i parë origjinal në vitin 1937 nga Shtypshkroja Françeskane në Shkodër.

E ruajtur me kujdes nga familja e Ornelës @art_by_nela gjatë kohës së diktaturës dhe që nga nesër do jua tregojë miqve vizitorë të Shtëpisë së Fishtës.

Fotot janë postuar nga ‘Mrizi i Zanave‘ në Facebook dhe Instagram