Gjyzepina Kosturi sopranoja e talentuar Shkodrane

236

Gjyzepina Kosturi sopranoja e talentuar lindi ne Shkoder me 12 prill 1902,
Gjyzepina Kosturi. Ajo ka lindur në një familje shkodrane në Tivar dhe është Artiste e Merituar,

Ajo u diplomua nga Konservatori “Santa Cecilia” e Romës. Pas kthimit në atdhe, ajo dha koncerte dhe bashkëpunoi me mikrofonin e Radio Tiranës.

Ajo është një nga solistët e para të Filarmonisë së Shtetit, soliste e Teatrit të Operës dhe Baletit dhe interpretuese e rolit të princeshës në operën “Rusalka”, vepra e parë e operës e vënë në skenën shqiptare.