4 gjëra interesante që me siguri nuk i dinit për ngjyrën e fluturave

102

Fluturat janë një nga krijesat më unike dhe të bukura që e kanë magjepsur njerëzimin për mijëra vjet.

- PUBLICITET -

Ngjyrat e tyre mahnitëse i ndajnë ato nga pothuajse të gjitha insektet e tjera dhe ku shumë insekte mund të sjellin ndjenja frike ose neverie, fluturat zakonisht i mbushin njerëzit me habi dhe habi.

Ata janë krijesa të transformimit, në psikologji ato përfaqësojnë ringjalljen. Fluturat mund të gjenden në të gjithë botën, por disa lloje mund të gjenden vetëm në vende të veçanta.

Zakonisht mund të shihni një flutur me krahë të bardhë duke fluturuar rreth lagjes tuaj, ndërsa një me krahë më të mbyllur mund të jetë pak më e rrallë.

Këtu janë disa gjëra të mrekullueshme që ndoshta nuk i dinit për ngjyrën e tyre.

4 gjëra interesante për ngjyrën e krahut flutur:

Ngjyra e pigmentuar.

Burimi i parë i ngjyrës së tyre unike janë pigmentet e ndryshme që reflektojnë dritën. Këto janë ngjyra të sheshta që nuk ndryshojnë.

Ngjyra e pigmentuar është ajo që do të shohim, pavarësisht se si e shikojmë lëndën. Po të shohim gjethet në një pemë, gjithmonë do të shohim ngjyrën e gjelbër.

Kjo sepse klorofili, i cili do të thithë të gjithë dritën nga gjatësia e valës përveç ngjyrës së gjelbër, nuk po e thith këtë ngjyrë.

Ngjyra strukturore.

Burimi i dytë është nga struktura individuale e krahëve të fluturës. Kjo njihet si ngjyra strukturore.

Burimi i këtyre ngjyrave është ajo që njihet si ylberi, i cili është një fenomen unik ku ngjyrat e një objekti do të ndryshojnë në varësi të këndit që ju shikoni në të.

Me fluturat, krahët e tyre janë në të vërtetë shtresa komplekse të membranës së tejdukshme, të cilat krijojnë pamjen e ngjyrave të ndryshme kur i shikoni, veçanërisht gjatë fluturimit ku krahët e tyre janë në lëvizje të vazhdueshme.

Një shembull i përsosur i këtij fenomeni në veprim është kur shihni flluska nga sapuni. Të gjitha ato janë një larmi ngjyrash që vazhdojnë të ndryshojnë ndërsa notojnë përreth.

Qëllimi i ngjyrave.

Fluturat nuk kanë krahë kaq të bukur thjesht që të duken mirë, megjithëse kjo në fakt është një gjë që fluturat kërkojnë te një partner.

Ka përdorime shumë më të rëndësishme për ngjyrat e krahëve të tyre.

Një nga më të rëndësishmet për sa i përket shëndetit të fluturave është të heqësh dorë nga sulmet, pasi ngjyrat dhe modelet e ndritshme në krahët e tyre interpretohen nga grabitqarët, të tilla si zogjtë, hardhucat dhe merimangat, si shije të keqe.

Pjesa e sipërme e krahëve të fluturave është vendi ku do të gjeni grupin e mahnitshëm të ngjyrave dhe modeleve.

Pjesa e poshtme, e cila është e dukshme kur një flutur po pushon, është ajo që ata përdorin për kamuflazh.

Kuptimet simbolike të ngjyrave të fluturave.

Ka shumë njerëz që shikojnë kuptimet simbolike prapa ngjyrave të krahëve të fluturave.

Fluturat dhe molët janë të dy insekte që janë shfaqur në vepra arti në të gjithë botën dhe në shumë raste kanë të bëjnë me pavdekësinë, ringjalljen dhe shpirtin njerëzor.

Fluturat e kuqe thuhet se përfaqësojnë shpirtrat. Në kohërat e lashta, fluturat e kuqe shpesh vriteshin pasi shumë njerëz besonin se ishin të këqij. Nëse ëndërroni për një flutur të kuq, ajo mund të jetë e lidhur me zemrën tuaj ose presionin e gjakut, si dhe në lidhje me emocione të tilla si zemërimi ose pasioni.

Fluturat me ngjyrë të zezë besohet se përfaqësojnë lajme të këqija dhe ogur të vdekjes. Ka lidhje të forta me vdekjen pas shfaqjes së fluturave të zeza nëse dikush është i sëmurë. Ëndërrimi i fluturave të tilla gjithashtu ka bindje negative me faktin se ju mund ta gjeni veten të bllokuar, ose se përqendroni shumë gjëra të tilla si e keqja dhe frika.

Fluturat me krahë mahnitës blu konsiderohen se përfaqësojnë një lajm të mirë. Ato konsiderohen të jenë tepër të rralla, dhe si të tilla, ato konsiderohen të jenë vepra përfundimtare e natyrës. Nëse shihni ndonjëherë një flutur blu, thuhet se do të gëzoni një fat dhe fat të madh në të ardhmen.

Fluturat me të vërtetë janë një krijesë e mahnitshme. Modelet e tyre unike dhe ngjyrat e tyre të lavdishme janë një burim frymëzimi për njerëzit në të gjithë botën.

Ata janë një shembull i magjisë dhe bukurisë së natyrës, dhe me të vërtetë janë një pjesë e artit natyror.

Ato janë shumë simbolike, duke filluar nga procesi i tyre si vemje dhe deri në ringjalljen e tyre, ato përfaqësojnë transformimin.

Përfshirja e tyre në vepra arti të gjetura në vende dhe kulturë kudo është dëshmi e rëndësisë së tyre dhe e asaj që ne besojmë se ato përfaqësojnë në një nivel fizik, si dhe atë shpirtëror

- PUBLICITET -