“Nuk do ketë nevojë për klinika private”, Rama paralajmëron ndryshimin e madh në shëndetësi

95

ryeministri Edi Rama u shpreh se gjatë mandatit të tretë do të mund të realizohet ajo që ai e quan “autonomi spitalore”.

PUBLICITET

Sipas Ramës, kjo autonomi do t’i japë mundësinë doktorëve të punojnë jashtë orarit, duke përdorur ambientet e spitaleve publike. Rama tha se nuk do të ketë nevojë për klinika private, pasi mjekët mund të qëndrojnë dhe punojnë përtej orarit.

“Në katër vitet e mandatit të tretë e kemi të gjithë mundësinë të kalojmë spitalet në një sistem autonomie. Mos të ketë nevojë për klinika private, por në spitale të kenë mundësinë të kryejnë punë përtej orarit, përtej rrogës. Detajet e tjera mbeten për t’u diskutuar”, u shpreh Rama nga Elbasani.

PUBLICITET