Do rikthehet izolimi? Merret vendimi i rëndësishëm

18

Taoiseach Micheál Martin ka për jash tuar rihapjen e sektorit të gastronomisë në Irlandë deri në mes të verës për shkak të nivelit të lartë të rasteve Covid-19 në vend, shkruan The Guardian, transmeton IndeksOnline.

Vendi ka qenë nën bllokim kombëtar që nga dhjetori dhe baret, restorantet dhe kafenetë janë mbyllur për pjesën më të madhe të vitit të kaluar.

Irlanda ka nivelin e 16-të më të lartë të infektimit nga 30 vendet e monitoruara nga Qendra Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve, raporton Reuters, ndërsa rastet kanë rënë në më pak se një të pestën e pikut të saj në mes të janarit.

“As një konsideratë nuk do t’i kushtohet hapjes së gastronomisë deri në mes të verës … numri i virusit është shumë i lartë,” tha Martin në një intervistë në gjuhën irlandeze me transmetuesin shtetëror RTE. “Çdo lehtësim i ku fizimeve duhet të jetë i nga daltë dhe i kujdesshëm për shkak nga variante të reja të sëmundjes,” tha ai.